Korábbi bejegyzésünkben olvashattatok már arról, hogy dekoráció, virágok és esküvői meghívók terén mik az idei év slágerei. Ahogy az ígértük most arról fogunk írni, hogy egy neves esküvői magazin szerint mely italok, menük és esküvői torták számítanak trendinek 2016-ban.

Ital felhozatal

Emelem poharam azokra, akik az esküvői italválasztéknál mernek kreatívak lenni. Természetesen van az alap felhozatal – sör, bor, a jó házi pálinka és természetesen egy kis pezsgő – amivel senki nem tud mellé lőni, mi azonban utánajártunk idén mely nedűk számítanak trendinek.

A boldog pár koktélja. Ez pontosan az, aminek hangzik, ez a Ti saját koktélotok, Ti szabjátok meg, hogy mi kerüljön bele, sőt, Ti is nevezhetitek el.

Az esküvő színe alapján is választhatunk koktélt. A számtalan koktélalapnak köszönhetően a színek és a variációk száma végtelen.

 A harmadik ital a forró, nyári esküvők egyik legnépszerűbb alkoholos koktél választása, amely nem más, mint a „felnőtt jégrém”. Az előállítása ugyan picit több előkészületet igényel, mivel előre el kell készíteni az italokat és azokat le kell fagyasztani, a rekkenő hőségben azonban minden bizonnyal mindenki értékelni fogja ezt a kreatív és nem mindennapi italt.

wedding-drinks

Menü

Sokaknak fejtörést okozhat az esküvői menü összeállítása. Hány féle ételvariáció legyen? Büfé jellege legyen, vagy pincérek szolgáljanak fel? Nézzünk most 3 népszerű menü alternatívát.

Klasszikus kicsit másként. Az első alternatíva ötvözi a büfé és az éttermi jelleget, méghozzá úgy, hogy egyesek ételek alapjait szervírozzák a vendégeknek, akik majd maguk dönthetnek, hogy pontosan hogy állítják össze az ételeiket. Legyen szó előételről, főételről vagy desszertről, a vendég dönt, hogy pontosan miből mennyi kerüljön a tányérra.

Családi vacsora a lagziban? Miért ne? Egy esküvőbe sokkal több személyességet lehet csempészni, ha a menü összeállításakor a családi receptkönyv kedvenceiből merítünk ötletet.

Tökéletes párosítás. Az ötlet az étel és a bor párosításából származik, ebben az elképzelésben azonban a bort felváltják a koktélok. Íme néhány ötlet a kombinációkra: margarita – taco falatok, sör – frissen sült bajor perec, vodka – kaviár gyöngykagyló héjban, chianti – olasz húsgolyó, stb.

Torta

Végezetül nézzük a 2016-os esküvői torta trendet.

Vissza a vajkrémhez. Egy Connecticut-i torta dizájner elméletének köszönhetően „tétek vissza a divatba” ismét a vajkrém alapú torták. Elmondása szerint, nem kellett volna a 80-as években leragadjon ez a tortafajta. Egy élénk színű, virágokkal és egyéb ékekkel tarkított cukormáz nyugodtan rejthetné ezt az örök klasszikust.

Ooh, la, la! Ha már az imént említettük a cukormázat… Néha egyszerűen nincs rá szükség. Egy részben vagy teljesen matt torta is lehet káprázatosan szép, ha megfelelő gyümölcsökkel vagy virágokkal van díszítve.

Dekadens íz világ. Ha a 2016-os trendeket szeretnétek követni, akkor felejtsétek el a vaníliás vagy csokoládé ízesítésű tortákat… 2016 egyik nagy slágere az itthon még kevésbé elterjedt sós karamella, de egy kevésbé extrém ízt is választhattok, például: fehér csoki mousse, citrom, pezsgő, levendulás vanília, chai latte vagy az itthon egyre népszerűbb Oreo.

wedding

Reméljük találtatok néhány jó ötletet. Ne feledjétek, semmilyen trend nincs kőbe vésve… Ez a nap Rólatok szól, alakítsatok mindent olyanra, hogy egy életre szóló szép élmény legyen Mindkettőtöknek 🙂

képek forrása: Pinterest